YOUCA 2019: Boris beleefde een unieke dag als gelegenheidsschepen voor het goede doel!

Op 18 oktober 2019, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Op 17 oktober vertrokken 15.000 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel niet naar school, maar wel naar het werk. Tijdens de 14de editie van de YOUCA Action Day - het vroegere Zuiddag - gingen jongeren aan de slag bij bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren voor het goede doel. Onze Truiense N-VA-schepenen bezorgden een scholier alvast een dag om nooit meer te vergeten.

Elf leerlingen uit verschillende scholen in de regio gingen gisteren voor één dag aan de slag voor onze stad. Hun loon (55 euro) gaat integraal naar een project in Guinee om jongeren uit de werkloosheid te halen en te stimuleren om te ondernemen, alsook naar twee jongerenprojecten in ons land. Onze Truiense N-VA-schepenen Jelle Engelbosch en Jo François ontvingen gisteren een nieuwe collega, Boris, die voor één dag gebombardeerd werd tot gelegenheidsschepen.

Unieke ervaring

Boris kijkt terug op een memorabele werkdag. “Ik wou echt eens iets doen waar ik normaal gezien niet de kans toe zou krijgen", vertelt hij enthousiast. "Sommige van mijn klasgenoten belandden in een supermarkt of brasserie waar zij ook al werken als jobstudent, maar ik heb het geluk gehad om terecht te komen in een echt unieke omgeving. Mijn werkdag was bovendien erg leerrijk en gevarieerd. Zo mocht ik samen met schepen Jelle Engelbosch de eerstespadesteek geven voor een woonproject, waar we trouwens ook de pers te woord moesten staan, superspannend! En met schepen Jo François ging ik op werkbezoek naar de Sint-Maartenkerk, gevolgd door een overleg met sleutelactoren over het toekomstig kerkenplan van Sint-Truiden. Ik ben dankbaar dat ik van zo dichtbij heb kunnen kennismaken met de wereld van de politiek", aldus de schepen ad interim. 

Engagement

Ook onze schepenen kunnen terugblikken op een geslaagde ervaring. "Het was een plezier om zo'n enthousiaste jonge gast mee op sleeptouw te nemen", zegt Jo François. "Het biedt ons ook de ideale gelegenheid om in contact te komen met jongeren en hun standpunten en ideeën te ontdekken", aldus Jo François. "Dat werkt alleen maar verrijkend", vult collega Jelle Engelbosch aan, "niet alleen voor ons maar ook voor de jongeren. In dat opzicht is de YOUCA-dag een waardevol project waarmee we onze jongeren kunnen warm maken om zich maatschappelijk te engageren, en later eventueel zelf ook politieke stappen te ondernemen om zo mee te bouwen aan de toekomst".

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is