Voetbal gaat boven de gemeenteraad

Op 15 november 2013, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Het was duidelijk dat de voorzitter van de gemeenteraad niet opgezet was met de datum. "Laat het vooruit gaan, dan kunnen we naar de voetbal", begon Jef Cleeren. Om het vooruit te laten gaan, liet de voorzitter zich verleiden tot persoonlijke aanvallen. Vooral N-VA fractieleider Jelle Engelbosch moest het deze keer extra hard ontgelden. "Ga uw haar kammen", snauwde Jef meermaals naar de kalende fractieleider. De fractieleider verliet uiteindelijk de zaal.

"Ik stel de werking van de voorzitter gemeenteraad in vraag.  De voorzitter is al een uur aan het zagen dat het snel moet gaan omdat hij voetbal wil zien.", vertelt Jelle Engelbosch. "Hij toont geen respect voor uiteenzettingen van raadsleden, valt raadsleden persoonlijk aan en weet niet welke dossiers komen, noch van wie ze zijn! Omdat ik het niet pikte dat hij steeds op de man bleef spelen ben ik opgestapt!"

Volgens de voorzitter was er alvast geen vuiltje aan de lucht. "Ik mag toch zeggen wat ik wil!", repliceerde hij na het vertrek van de N-VA fractieleider.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is