Vlaanderen betaalt studie fietspaden Luikersteenweg

Op 15 september 2016, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden
Fietsers

Het Vlaamse Gewest zal integraal een studie voor de aanleg van nieuwe fietspaden op de N3 (Luikersteenweg) in Sint-Truiden betalen. Als alles volgens plan verloopt zal de studie nog dit jaar opgestart worden. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bevestigde het goede nieuws aan Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch.

Engelbosch is opgelucht dat er dankzij Vlaamse centen eindelijk schot in de zaak komt. “De gebrekkige fietspaden op en rond de Luikersteenweg zijn al langer een probleem in Sint-Truiden. Dankzij de tussenkomst van Minister Weyts kunnen we nu eindelijk deze fietspadenstudie opstarten om de situatie echt te verbeteren.”

Niet alleen de N3 wordt aangepakt, maar ook de zone er rond wordt de komende jaren heraangelegd: “Nog dit jaar vernieuwen we met Vlaamse steun de fietspaden aan de Kleine Luikersteenweg, en ook de ontsluiting van Stayen is al opgenomen in de werkplanning. Stap voor stap verhogen we de veiligheid van de fietsers en zorgen we voor een vlottere doorstroming van auto’s. Binnen enkele jaren zal de zone rond de Luikersteenweg er helemaal anders uitzien.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is