Vlaamse Regering voorziet 425.000 euro voor renovatie Begijnhof Sint-Truiden

Op 22 juni 2016, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden
Begijnhof Sint-Truiden

Minister Bourgeois maakt 425.000 euro vrij voor de herbestratingswerken van het Begijnhof. Dat kwam Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch te weten via het kabinet van de minister-president. Zo komt er eindelijk een oplossing voor de problematische staat van het wegdek.

Eindelijk oplossing voor wegverzakkingen op UNESCO-werelderfgoed

Engelbosch stelt de buurtbewoners gerust dat er nu spoedig een einde komt aan de vele problemen met de wegenis in het Begijnhof. Door slechte afwatering en verzakkingen van de fundering is het wegdek in zeer slechte staat. Engelbosch ijverde daarom voor een snelle oplossing om de bestrating van dit UNESCO-werelderfgoed in ere te herstellen. “Niet alleen het historische uitzicht van het Begijnhof wordt aangepakt maar ook de beloopbaarheid en de toegankelijkheid van de wegen wordt verbeterd. De buurtbewoners krijgen terug het comfort waar ze recht op hebben.”

Engelbosch voegt er aan toe dat ook de rioleringen en nutsleidingen zullen worden heraangelegd. “Deze werken worden samen met de bestratingswerken uitgevoerd. Zo kunnen we deze toeristische trekpleister weer opwaarderen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is