Vlaanderen investeert in bedrijfsfietsen in Sint-Truiden

Op 22 mei 2019, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

De Vlaamse overheid maakt meer dan 300.000 euro vrij voor zes Limburgse bedrijven die hun werknemers uit de auto lokken. Een van die bedrijven is het Sociaal Dienstenchequebedrijf van Sint-Truiden. Dankzij die overheidssteun zullen 900 Limburgse werknemers voortaan ontsnappen aan fileleed en met een (elektrische) fiets naar het werk kunnen rijden.

Via het zogenaamde Pendelfonds wil Vlaanderen bedrijven en overheden steunen die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakt € 322.372 vrij voor zes Limburgse bedrijven die hun werknemers actief stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan.

Een van de betrokken Limburgse hefboomprojecten is SDB (Sociaal Dienstencheque Bedrijf) in Sint-Truiden, dat zal investeren in maar liefst 272 stadsfietsen en 74 E-Bikes om haar medewerkers een alternatief vervoersmiddel aan te bieden.

Truiens schepen Jelle Engelbosch (N-VA) reageert enthousiast: “Ik ben verheugd dat wij hiermee een voortrekkersrol spelen op het vlak van duurzaam woon-werkverkeer. Als hoofdstad van Haspengouw investeren wij ook in een goede fietsinfrastructuur. Zo willen wij iedereen aansporen om zo veel mogelijk de fiets te nemen. Het is gezond, je hoeft je niet te ergeren aan files én je kan ondertussen genieten van onze mooie streek.”

Van bedrijfswagens naar bedrijfsfietsen

Met de financiële steun wil de Vlaamse overheid ervoor zorgen dat 1000 Limburgers uit de hele provincie duurzamer kunnen pendelen: zo’n 900 werknemers zullen kunnen overstappen op een (elektrische) fiets. De anderen worden gestimuleerd om te carpoolen of gebruik te maken van openbaar vervoer.

 “De fiets wint stilaan terrein in het woon-werkverkeer. Nu moeten er ook binnen de bedrijven extra stimulansen komen. Deze investering moet zorgen voor 100den extra bedrijfsfietsen in Limburg. Elke extra bedrijfsfiets is een auto minder in de dagelijkse file”, aldus minister Ben Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is