Troc moest hangen

Op 27 mei 2011, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Troc kwam, Troc ging. Amen. Een klein maar tragisch hoofdstukje in de bestseller 'Hoe als bestuur een burger grondig verneuken.'
 
Vorig jaar werd de zaakvoerder van deze winkel nog met veel wierook verwelkomd op Schurhovenveld. Met felicitaties en kusjes van de stad Sint-Truiden en de provincie Limburg. In de blijde hoop dat het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan de inplanting van de winkel in een industriezone zou goedkeuren. Wat Vlaanderen dus niet deed en stad en provincie fluks de staart introkken.
 
Cynisch, bijna wraakroepend is dat. Elk bestuur onwaardig. Maar niet geheel onverwacht. Want Sint-Truiden is het zieke meisje onder de Limburgse steden. De stad sleept zich naar de volgende verkiezingen en zit in een bestuurlijke impasse. Burgemeester Ludwig Vandenhove regeert op een been en moet zoveel offensieve energie steken in defensie dat degelijk bestuur niet meer mogelijk is. Drie honden vechten immers om zijn been: Ludwig Vandenhove zelf, Roland Duchâtelet en Veerle Heeren. Een voormalige senator, een miljonair en een ex-minister: genoeg gewichtig vlees voor een pot catch. Als je tenminste twee benen hebt. Dat ook de steun des volks voor de burgemeester afkalft, maakt de man in zijn overlevingsstrijd alleen maar grimmiger. Lu, de gekooide leeuw.
 
De burger heeft aan dit alles echter geen boodschap; die heeft recht op goed bestuur en een Pax Trudorum.
 
Daarom een oproep aan het trio: stop loopgravenoorlog en gifgas. Iedereen weet dat de huidige burgemeester geen draagvlak meer heeft voor een herverkiezing en dat de SP-A afstevent op een pandoeringetje.
 
Ook Roland Duchâtelet lijkt niet meteen de gedoodverfde kandidaat om op 14oktober 2012 de sjerp te omgorden. Tenzij de N-VA verrassend sterk uit de hoek komt, zal het de Wille zur Macht van Veerle Heeren zijn die voor de eerste vrouwelijke burgemeester in de stad van Voetbal, Volk en Vuur zorgt.
 
Tot dan laat Ludwig, prima senator in hart en nieren, in schoonheid eindigen. Een oude leeuw verdient respect.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is