Studiedag voor de kandidaten van N-VA Sint-Truiden

Op 9 augustus 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij, Verkiezingen 2018

Zondag gaf N-VA Sint-Truiden de aftrap voor de verkiezingscampagne.  Op de kandidatendag in de Roosbeekhoeve te Zepperen kwamen de 35 kandidaten samen om elkaar beter te leren kennen, de laatste hand te leggen aan het programma en het verloop van de campagne te bespreken. Ook werden zij geïnformeerd over de werking van een gemeentebestuur en de bevoegdheden van een stad.  ’s Avonds sloten ook de partners aan voor een gezellig diner en een ludieke quiz over Sint-Truiden.

Kandidaten

Naast de sterkhouders uit het verleden, zoals Jelle Engelbosch, Jo Francois, Hans Govaerts en Mieke Claes werd de lijst aangevuld met heel wat nieuwe gezichten. 

Lijsttrekker Jelle Engelbosch: “ We hebben gekozen om te vernieuwen en te verjongen en we hebben een heel diverse groep samengesteld die elk vanuit hun eigen achtergrond en interesses heel wat kunnen bijdragen aan Sint-Truiden. Ik ben er van overtuigd dat we hierdoor een breed kiespubliek aanspreken en een evenwichtig beleid kunnen voeren.”

Eerder raakte al bekend dat OCMW-raadslid Nina Kvikvinia de kopvrouw wordt, de populaire Romain Bamps de lijst zal duwen en ‘supervrijwilliger’ Peter Deltour op plaats zes staat.

Nieuwe kandidaten zijn: Anne Buelens, Omer Vandormael, Elke Paquay, Gino Libens, Franco Roberto, Anna Aydin, Raf Criel, Wendy Doupagne, Maarten Devlaminck, An Van Rossen, Joren de Fauw, Siska Degroot, Steve Elen, Nicky Lambrechts, Maryse Boffin, Günter Dauw, Hilde Beckers, Bruno Reiners, Annemie Debruyn en Petra Vanbrabant.
Ook Myriam Herckens, Eric Lelievre, Marie-Josée Vandenbrande, Roeland Vavedin, Mia Stevens en Luc Dirix, die er al in 2012 bij waren, nemen opnieuw deel.

Programma

De partij stelt binnenkort haar uitgebreid programma voor maar legt de focus in Sint-Truiden vooral op veiligheid en een vlottere mobiliteit. Nina Kvikvinia: “Naast de prioritaire focus om de drugsproblematiek onder controle te krijgen willen we vooral dat de Truienaar terug graag in eigen stad komt winkelen.  Daarvoor hebben we een mobiliteitsplan uitgewerkt waar, naast aandacht voor de voetganger en fietser ook de automobilist zich welkom voelt om in onze stad te komen winkelen.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is