Standpunt fuifzaal/jeugdcentrum

Op 1 maart 2008, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Truiense jeugd laat van zich horen

Samen met Jong CD&V en Jong VLD heeft Jong N-VA Sint-Truiden onderstaand standpunt over de fuifzaal/jeugdcentrum geschreven.
Daarnaast hebben onze "moederpartijen" het initiatief genomen om een werkbezoek te brengen aan het jeugdcentrum van Genk. Meer informatie vindt u onderaan dit bericht.

Standpunt fuifzaal/jeugdcentrum van Jong N-VA Sint-Truiden, Jong CD&V Sint-Truiden en Jong VLD Sint-Truiden:

Jong CD&V Sint-Truiden, Jong N-VA Sint-Truiden en Jong VLD Sint-Truiden vinden dat er in Sint-Truiden een gebrek is aan een degelijke fuifzaal. Daarom willen we dat er dringend werk gemaakt wordt van een degelijk jeugdcentrum met jeugdhuis en fuifzaal. De Truiense jeugd moet het al vele jaren stellen met tijdelijke projecten, zoals het huidig jeugdhuis. Dit is niet voldoende. De jongeren in onze stad hebben nood aan een vaste locatie waar ze zonder de buurt te storen hun ding kunnen doen.
Een degelijk jeugdcentrum betekent voor ons een accommodatie met ruimte voor een fuifzaal en voor een jeugdhuis. Dit jeugdcentrum moet voor ons in het centrum liggen en goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De Belgacomsite leent zich uitstekend hiervoor.

Belangrijk voor ons is dat de stad nu een duidelijke en lange termijn visie ontwikkelt rond het jeugdcentrum zodat er een duurzame jeugdwerking mogelijk is. Uiteraard spelen hier de kosten en de totale invulling van de stationsomgeving een grote rol in.

De fuifzaal zou het best in compartimenten gemaakt worden zodat er kleinere fuiven of samenkomsten kunnen worden georganiseerd maar ook grotere fuiven of evenementen.
De jongeren van CD&V, N-VA en VLD stellen dus duidelijk dat voor hun een jeugdcentrum (met fuifruimte en jeugdhuis) op de oude Belgacomsite de voorkeur geniet. We eisen dan ook dat voor het einde van deze legislatuur het jeugdcentrum officieel geopend wordt.

Als politieke jongerenorganisaties van Sint-Truiden willen we daarom met de jeugdraad op een positieve manier samenwerken om zo samen één duidelijke visie te ontwikkelen over hoe het stadsbestuur het jeugdcentrum best realiseert en over hoe we dit project concreet moeten invullen.

Namens Jong CD&V Sint-Truiden, Jong N-VA Sint-Truiden en Jong VLD Sint-Truiden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is