Stadsbestuur weigert herstelling slechtste fietspad

Op 31 oktober 2015, over deze onderwerpen: Filmpjes gemeenteraad, Politiek in Sint-Truiden
Fietspad Speelhoflaan

Het stadsbestuur van Sint-Truiden weigert het fietspad op de Speelhoflaan te herstellen. N-VA-fractieleider Jelle Engelbosch vroeg daar om tijdens de gemeenteraad, maar schepen Stippelmans ging niet in op zijn verzoek. Hoewel dit twee jaar geleden nog werd uitgeroepen tot slechtste fietspad van Sint-Truiden, is er voor de schepen niets aan de hand.

Engelbosch pleitte uitvoerig voor een grondige herstelling, maar schepen Stippelmans wuifde de kritiek weg. Als excuus haalde hij aan dat er ook nog andere fietspaden te herstellen zijn en hij daar op wil inzetten.

Amper 200.000 euro voor fietspaden

Toen de N-VA dat ballonnetje doorprikte door te verwijzen naar de begroting (waar er slechts 2x 100.000 euro is voorzien voor fietspaden) trok de schepen zijn schouders op. “Het is duidelijk dat je met zo een futiel bedrag geen enkel fietspad kan vernieuwen”, aldus Engelbosch.

“Deze meerderheid voert deze legislatuur tientallen (vaak overbodige) vernieuwingsprojecten uit voor het hallucinante bedrag van 25 miljoen euro. Lintjesknippen voor de volgende verkiezingen is blijkbaar belangrijker dan prioriteit te geven aan een veilige fietsomgeving”, zo verklaart de N-VA-fractieleider.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is