Stadsbestuur rekent zich rijk

Op 21 augustus 2018, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Onze financieel expert Jo François bestudeerde de jaarrekening van 2017 en was duidelijk minder opgetogen dan het stadsbestuur. Lees hieronder zijn bevindingen: 

Zwaar investeren en gelijktijdig schuld afbouwen is niet mogelijk; zeker niet als je gelijktijdig de kosten niet kan doen dalen. Dit is gewoon gezond verstand.

In Sint-Truiden is dat niet anders, alleen wil het huidig bestuur dit niet toegeven en wordt op alle mogelijke manieren zand gestrooid in de ogen van de Truienaren.

De beweerde schuld van 66,3 mio euro bevat enkel de formeel afgesloten leningen en niet alle andere schulden die op slinkse wijze worden aangegaan.

‘Dat de financiële schulden van de stad maar 66,3 mio euro bedragen is dan ook maar een halve waarheid ‘stelt gemeenteraadslid Jo François die ervan overtuigd is dat de schulden van Sint-Truiden in grote mate gestegen zijn in de huidige legislatuur; ‘dat de schuldgraad onder controle zou zijn is dan ook een hele leugen’ vervolgt hij.

Door het doorschuiven van schulden naar de gemeentebedrijven of ze op te nemen in dure huurovereenkomsten op lange termijn en door het vertraagd formaliseren van leningen wordt de echte schuldenmassa stelselmatig weggemoffeld en op de lange baan geschoven.

‘Er wordt wel degelijk vooruitgeschoven naar de volgende generatie; onze kinderen en kleinkinderen gaan dit nog lang voelen. We gaan dit grondig uitspitten en komen hier zeker nog op terug.’ besluit fractieleider Jelle Engelbosch.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is