Stadsbestuur gaat naar casino met belastinggeld

Op 23 juni 2015, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

De Truiense meerderheid is van plan voor 23% te participeren in de realisatie en exploitatie van een windmolenpark van Greensky. N-VA vindt dat dit niet de taak is van een lokale overheid en maakt zich zorgen om de risico’s die aan deze belegging verbonden zijn. Het vooropgestelde rendement van 15% is onrealistisch en bovendien is er geen enkele betrokken windmolen op het grondgebied van Sint-Truiden gelegen.

N-VA-fractieleider Jelle Engelbosch vraagt zich af waarom het stadsbestuur überhaupt met het geld van de burger wil spelen. “Het is geen taak van een lokale overheid om belastinggeld te beleggen. Bovendien is het opmerkelijk dat deze windmolens niet eens op Truiens grondgebied staan.”

Wilde gok

Daarnaast twijfelt raadslid Jo François sterk aan het beoogde rendement van deze risicobelegging. “De schattingen zijn allesbehalve voorzichtig gebeurd en ook het definitieve bedrag is voorlopig onbekend. Deze zogezegd risicoloze investering is een wilde gok met belastinggeld in plaats van een doordachte beslissing.”

N-VA Sint-Truiden hekelt ook de vele risico’s die aan deze belegging verbonden zijn. Als de bouwkost verhoogt, is Sint-Truiden verplicht om extra geld te betalen. En Greensky rekent op de groenestroomcertificaten voor toekomstige projecten, terwijl iedereen weet dat die voorwaarden op eender welk moment kunnen veranderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is