Sluikstorten in Sint-Truiden

Op 1 maart 2008, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Al wandelend door Sint-Truiden kom je de mooiste plekjes tegen … maar helaas ook plekjes die meer weg hebben van een stort. Mochten deze kleine stortplaatsen kort na het misdrijf weer opgeruimd worden dan was er geen probleem. Deze vuilnisbeltjes blijven echter liggen. Waarschijnlijk zullen ze af en toe toch eens worden opgeruimd maar enkele dagen later liggen diezelfde plaatsen opnieuw onder de rotzooi.

Ik wil zeker niet alleen het stadsbestuur de schuld geven. Het zijn tenslotte de Truienaars die het er achterlaten. Dit wil evenwel niet zeggen dat het stadsbestuur niets kan doen. Zo zou er gezorgd kunnen worden dat de gekende plaatsen minder aanlokkelijk zijn voor de sluikstorters door ze bijvoorbeeld af te schermen met een schutting of met zeil beklede hekken. Maar ook de pakkans van de overtreders kan en moet verhoogd worden. Sommigen zullen deze slechte
gewoonte helaas enkel afleren na een boete.

In Sint-Truiden zijn niet enkel deze illegale stortplaatsen een probleem, ook de straten en voetpaden liggen onder de vuiligheid. Nochtans heeft de stad nu enkele grote “stofzuigers” aangekocht die de netheid van de stad ten goede zouden moeten komen. Tot mijn spijt moet ik echter constateren dat ik deze toestellen niet vaak zie rondrijden. Als ik dan zie hoe een grotere stad als Leuven zijn straten wel kan proper houden met nog van die ouderwetse karretjes met daarop een vuilbak, een schep en een bezem dan weet ik dat Sint-Truiden beter kan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is