Pas aangelegde stoepen worden straks terug opgebroken

Op 17 augustus 2018, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Het stadsbestuur legt momenteel de laatste hand aan de vernieuwing van de straten op de zogenaamde Fruitwijk. De nieuwe stoepen zijn klaar en nog deze maand wordt de asfaltlaag op de rijweg afgewerkt.

Vandaag blijkt echter dat in het najaar de stoepen opnieuw zullen opgebroken worden omdat men dan de verlichting zal vernieuwen. 

De stad heeft nu een opdracht aan Infrax hiervoor uitgeschreven.

“Onbegrijpelijk", zegt Jelle Engelbosch (N-VA) “de stad had moeten wachten met de aanleg van de stoepen tot de werken gelijktijdig konden plaatsvinden. Dit kost de belastingbetaler extra geld, bovendien zullen de buurtbewoners opnieuw in het stof zitten.”

Bevoegd schepen Bert Stippelmans (CD&V) wijst met een beschuldigende vinger naar Infrax en verwijt hen te traag te werken.

Volgens Jelle Engelbosch ligt de oorzaak echter bij het schepencollege zelf: “Ze hebben dit project overhaast aangevat omdat ze dit per sé voor de verkiezingen wilden doen, zonder af te stemmen met infrax of andere externe diensten.”

N-VA schrijft alvast in haar verkiezingsprogramma dat er enkel nog straatvernieuwingen komen als alle werkzaamheden tegelijk worden aangevat.

Lees hieronder het artikel in HLN:

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is