Openbaar toilet voor mindervaliden

Op 2 april 2014, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Op de Grote Markt van Sint-Truiden komt er binnenkort een openbaar toilet voor mindervaliden.  Dat zegt Jelle Engelbosch, fractieleider van de N-VA en initiatiefnemer van het project.  Mensen met een beperking moeten volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Toeristische dienst

Het is al langer een doorn in het oog van Engelbosch dat er zo goed als nergens sanitaire voorzieningen zijn waar rolstoelgebruikers terecht kunnen.

Vandaag kunnen deze mensen slechts in één horecazaak terecht en tijdens de openingsuren ook op de toeristische dienst.

“Het kan toch niet dat een avondje op café gaan met vrienden of een evenement bezoeken nog langer uitgesloten blijft ” zegt Engelbosch verontwaardigd.

Vrouwen

Uiteraard is dit toilet ook toegankelijk voor de mobiele Truienaar.  “We slaan met dit initiatief meerdere vliegen in één klap.  Enkel voor mannen werden er in het verleden sanitaire voorzieningen geplaatst en bleven de vrouwen uitgesloten. Dit is nu voorbij.  Ook met een kinderwagen kan je vlot binnen en wellicht kunnen we eenvoudig zelfs een pampertafel voorzien.

Technisch

Voor een maximale hygiëne zal het een volautomatisch toilet zijn.  De concrete inplanting op de Grote Markt zal samen met de technische dienst beslist worden en ook onroerend erfgoed heeft inspraak over de inplanting. Met de investering is een bedrag van 100.000 euro gemoeid.

Het punt werd op maandag 31 maart voorgelegd aan de gemeenteraad en unaniem goedgekeurd.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is