Onze programmapunten: Wonen

Op 5 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

De keuzes die een gemeente maakt inzake haar woonbeleid zijn bepalend voor het aantrekken van nieuwe inwoners. Een goede mix van verschillende woonvormen is dan ook uitermate belangrijk om een evenwichtige samenleving te krijgen. De N-VA zet blijvend in op het verwerven van een eigen woning, als een verzekering voor de toekomst. Het bezit van een eigen woning vergroot ook het verantwoordelijkheidsgevoel voor de eigen directe woonomgeving. Vlaanderen is een lappendeken op het vlak van ruimtelijke ordening en onze gemeente is geen uitzondering. Lintbebouwing en verharding van de oppervlakte blijven toenemen, ook op plaatsen die ver van de voorzieningen liggen of die enkel met de wagen bereikbaar zijn. Ook de files worden steeds langer. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan woningen en voorzieningen toe, onder meer door de gezinsverdunning – de vermindering van het aantal personen per gezin – en de bevolkingstoename.

Er is m.a.w. nood aan een duidelijk en krachtdadig beleid dat zorgt voor een ruimtelijke ordening die de schaarse open ruimte vrijwaart. Door in te zetten op slimmer ruimtegebruik, kwaliteit en efficiëntie versterken we onze gemeente. Omgezet in concreet beleid:

We zetten in op nieuwe en diverse woonvormen die betaalbaar zijn voor jonge gezinnen, alleenstaanden en ouderen.

De N-VA wil een evenwichtige verhouding tussen de sociale en de private woningbouw. Sint-Truiden is één van de koplopers in Vlaanderen wat de bouw van de sociale woningen betreft. Andere steden en gemeenten moeten eerst hun verantwoordelijkheid nemen alvorens wij bijkomende sociale woningen bouwen.

We zetten in op kwaliteitsbewaking in huurwoningen en pakken de leegstaand en verloedering verder aan.

We behouden het landelijk karakter van onze regio door enkel de kernen te verdichten en de open ruimte te vrijwaren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is