Onze programmapunten: Mobiliteit

Op 4 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Het verkeer in Sint-Truiden loopt vast. Lang aanschuiven, continue omleidingen… de burgers zien door de bomen het bos niet meer. De N-VA pakt het ruime mobiliteitsverhaal geïntegreerd aan met respect voor elke weggebruiker en bewoner. De bewoners en bezoekers worden aangemoedigd om zo veel mogelijk gebruik te maken van alternatieven voor de wagen. Tegelijk stigmatiseren we de automobilisten niet: vaak genoeg is er geen andere valabele optie. De N-VA gaat uit van combi-mobiliteit: mensen verplaatsen zich door vlot van de ene op de andere vervoerswijze over te stappen. Naast de voetganger en de fietser heeft ook de wagen een plaats in het centrum van onze stad. Concreet:

We zorgen voor goede parkeerlocaties vlakbij het centrum, zodat ook de automobilisten voor hun inkopen in onze stad terecht kunnen.

We maken werk van groene fietsverbindingen naar het centrum en veilige fietspaden. Zo wordt de fiets herontdekt als een snelle en goedkope weg naar school, werk en buurt.

Flagrante verkeersovertredingen beboeten we streng, zodoende verleggen we de focus van zo veel mogelijk retributies naar het aanpakken van hardleerse overtreders.

We voeren een toegankelijkheidstoets voor de voetpaden in en pakken het misbruik van de mindervalidenparkeerplaatsen aan.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is