Onze programmapunten: Asiel, migratie en integratie

Op 5 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

We staan voor een humaan, maar streng asiel- en migratiebeleid. Zacht voor wie nood heeft aan bescherming en hard voor wie misbruik maakt van onze gastvrijheid. Inburgering van nieuwkomers is daarbij van essentieel belang voor een succesvolle integratie.

We willen allemaal wonen in leefbare en veilige wijken. Daarom is begeleiding en handhaving zo belangrijk. Actief waken over de strikte naleving van alle regels van het samenleven is een noodzaak. We respecteren elkaars eigenheid, maar hechten ook veel belang aan een harmonieuze en warme samenleving. Op het vlak van ordehandhaving speelt de politie kort op de bal. Ze treedt kordaat op wanneer het gedrag en de overlast van enkelen het samenleven onmogelijk maken of verzieken.

Verder ondersteunen we de federale overheid in het uitvoeren van bevelen om het grondgebied te verlaten. Een effectief terugkeerbeleid vormt het sluitstuk van een actief migratiebeleid.

We gedogen illegale inwoners niet. Een geloofwaardig terugkeerbeleid staat of valt immers met het uitwijzen van bewoners (in illegaal verblijf) die het grondgebied moeten verlaten. Ook identiteitsfraude gaan we tegen. We schrijven onze lokale administratie in voor opleidingen en vormingen over het herkennen van identiteitsfraude.

De kennis van de Nederlandse taal is dé sleutel tot integratie, we voeren daarom een actief taalbeleid.

Als nieuwkomers niet bereid zijn om de nodige inspanningen te leveren voor hun inburgering, dan koppelen wij hier concrete gevolgen aan.

Een bijkomende opvang van asielzoekers op ons grondgebied is uitgesloten. We waken erover dat de sociale draagkracht van de gemeente niet wordt overschreden.

We versterken het constructieve overleg tussen buurtbewoners en het asielcentrum.

Voortaan betalen nieuwkomers 50 euro voor de aflevering van hun verblijfskaarten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is