Nieuw marktreglement beloont trouwe marktkramers met 30% korting

Op 18 maart 2019, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

De Truiense gemeenteraad keurde vanavond een herziening van het marktreglement goed. Het bestaande reglement wordt vereenvoudigd en voor vaste standhouders zal een korting van 30% worden voorzien.

Met het nieuwe marktreglement wil het stadsbestuur de vele standhouders op de wekelijkse Haspengouw Markt ondersteunen. Zo zal het bestaande reglement sterk worden vereenvoudigd. Een standplaats overdragen tussen handelaars zal in de toekomst vlotter verlopen, en ook de minimum opzegtermijn voor standplaatsen wordt verlaagd van 1 jaar naar 6 maanden.

Korting

Bovendien voorziet het nieuwe reglement een beloning voor trouwe marktkramers: “Marktkramers die op jaarbasis minder dan zes weken afwezig zijn, genieten voortaan van een korting van 30% op hun standplaatsabonnement”, zegt schepen van Financiën Jo François (N-VA). Met deze financiële ondersteuning hoopt hij de Haspengouw Markt nog aantrekkelijker te maken voor handelaars. “Dit is een stimulans voor de vele standhouders die er elke zaterdag voor zorgen dat de markt een succes is”, aldus François.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is