N-VA Sint-Truiden vraagt masterplan Veemarkt en hoorzitting voor buurtbewoners.

Op 21 april 2011, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

ERFPACHT

Onlangs kwamen vele sportverenigingen in Sint-Truiden letterlijk op straat te staan toen het gemeenschapsonderwijs hun sporthal in de Jodenstraat sloot om alzo de politieke druk voor renovatietoelagen op te voeren.

Wij zijn verheugd vast te stellen dat Cd&v en Open VLD niet gezwicht zijn voor deze politieke chantage en weigerden 400.000 euro vrij te maken voor de renovatie van een sporthal die geen eigendom is van de stad. Bovendien konden wij in de voorgestelde erfpachtovereenkomst lezen dat de stad Sint-Truiden voor zowat alle toekomstige, onverwachte en verplichte investeringskosten verantwoordelijk werd, hetgeen een toezegging gelijk had gesteld aan een blanco cheque! 

Spa werpt zich vandaag op als dé grote verdediger van de belangen van de sportclubs. Het is thans onder bevoegdheid van Spa schepen Vangrieken dat er de afgelopen 14 jaar geen enkele sporthal gebouwd is.

MASTERPLAN

Cd&v rakelde ondertussen een oud plan op om snel een sporthal te realiseren op de Veemarkt.  En dat het snel moet gaan is een understatement als je weet dat het gebouw er voor de start van de verkiezingscampagne van volgend jaar moet staan.

Een persbericht van Cd&v eind vorig jaar titelde: “Geen kunst-en vliegwerk op het Speelhof, de Veemarkt en het Begijnhof”. Het leek ons toen een oprechte vraag naar overleg en grondige open gesprekken over een toekomstvisie voor dit gebied.  Twee maanden later pakken ze iedereen in snelheid door hun sporthalplan door te drukken.

Dat de nu pas gebouwde voorzieningen als mobilhomeparking (60.000 euro) alweer moet verdwijnen bewijst dat er nood is aan een lange termijnvisie voor de gehele site.

Het is volgens ons geen goed idee om zonder masterplan de laatste grote vrije ruimte in het centrum te bebouwen omdat er vandaag dringend nood is om binnen het jaar een nieuwe sporthal te hebben.

HOORZITTING

N-VA steunt elk initiatief dat een gunstige oplossing biedt voor alle betrokkenen maar wij vrezen dat er  omwille van deze race tegen de klok met de terechte vragen en bemerkingen van buurtbewoners geen rekening zal worden gehouden.  Wij zijn dan ook vragende partij om een informatie-avond te organiseren waar het plan uit de doeken wordt gedaan en waar omwonenden terecht kunnen met hun vragen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is