N-VA Sint-Truiden stelt alternatief parkeerbeleid voor

Op 22 november 2010, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Vandaag 22 november 2010 ligt het dossier van het parkeerbeheer ter stemming op de gemeenteraad. Het is de bedoeling het volledige parkeerbeleid uit te besteden aan een privéfirma. Voor N-VA Sint-Truiden is het schrijven van parkeerbonnen geen taak van de politie maar ziet eveneens geen oplossing in het uitbesteden van deze taak aan een privéfirma. Wij stellen een eenvoudig alternatief voor: controle door stadspersoneel onder toezicht van de politie.

Voor secretaris Hans Govaerts is de controle op het correct parkeren zeker geen kerntaak van de politie. “Het is logisch dat men op zoek gaat naar andere manieren om deze taak uit te voeren. Op die manier zal de politie meer tijd kunnen besteden aan haar hoofdopdracht: de veiligheid van alle Truienaren garanderen. De controle op het correct parkeren uitbesteden aan een privéfirma is echter een foute keuze.”

“Men hoeft geen geleerde te zijn om te weten wat de gevolgen zijn als men toestaat dat een privéfirma tegelijk rechter en partij is. Hoe meer parkeerbonnen, hoe meer de kassa rinkelt. Bovendien laat dit zwart/witbeleid geen ruimte meer voor soepeler optreden tijdens speciale evenementen, drukke marktdagen en begrafenissen. De gevolgen van deze verwachte heksenjacht zijn duidelijk. De Truienaar zal betalen en shoppers zullen twee keer nadenken alvorens Sint-Truiden binnen te rijden” aldus bestuurslid Jelle Engelbosch.

N-VA Sint-Truiden stelt een eenvoudig alternatief voor: Werf extra hulpagenten of ander personeel aan die onder toezicht van de politie retributiebonnen mogen uitschrijven. Dit wordt een zelfbedruipend systeem aangezien de ontvangen retributies naar de stadskas vloeien i.p.v. naar een privéfirma. Enkel voor het onderhoud van de meters dient er nog een onderhoudscontract te worden afgesloten. Op deze manier kan de lokale politie zich beter toeleggen op haar kerntaken, worden er lokale jobs gecreëerd en zijn er nog altijd nuances in het verkeersbeleid mogelijk. Wie kan daar nu tegen zijn?

Het hele dossier is bovendien het zoveelste politieke spelletje met de portefeuille van de Truienaar als speelbal. Duchâtelet beslist en zet zijn coalitiepartner(s) buiten spel. Er moeten immers dubbele agenda’s nagekomen worden.
Het zou ons bovendien niet verwonderen mocht (één of andere partnerfirma van) parkeerbeheer nv, nu al beheerder van de niet zo goed renderende parking ‘Clockhempoort’ deze taak als een soort compensatie toegewezen krijgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is