N-VA Sint-Truiden ontdekt uitbreiding capaciteit asielcentrum

Op 22 september 2011, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Verschillende vastgoedmakelaars kregen deze week een brief in de bus waarin de directeur van het asielcentrum hen vraagt uit te kijken naar grote panden waar er mogelijkheid gecreëerd kan worden om telkens tussen de 20 en 40 asielzoekers te huisvesten.  De interesse gaat vooral uit naar internaten, meergezinswoningen of leegstaande rusthuizen en een huurovereenkomst van negen jaar is geen probleem, zo luidt het nog in de brief.

N-VA Sint-Truiden is verbijsterd te ontdekken dat Fedasil in de regio Sint-Truiden volop de vastgoedmarkt afschuimt op zoek naar grote gebouwen om andermaal extra asielzoekers in onder te brengen.

 Laat het duidelijk zijn dat N-VA vindt dat ieder persoon in echte nood moet opgevangen worden en wij een gastvrij Vlaanderen willen waarin racisme nooit getolereerd zal worden maar als het van N-VA afhangt is een verdere uitbreiding van de opvangcapaciteit in Sint-Truiden uitgesloten.

Wij appreciëren ten zeerste de aanhoudende integratiepogingen van het personeel van het asielcentrum maar vol is vol.  Een geografische spreiding dringt zich op.

Het asielcentrum kreeg pas onlangs extra wooncontainers, goed voor 50 bijkomende opvangplaatsen.  Dat was al onverantwoord dus de gevolgen van dit bijkomend initiatief laten zich raden.

Jaar na jaar zien we de inkomsten uit personenbelasting dalen, de sociale woningen rijzen enkel in Sint-Truiden als paddestoelen uit de grond.  Dan laten we de beschutte woonprojecten of de woningen gehuurd door het sociale verhuurkantoor nog buiten beschouwing. 

Het roer moet worden omgegooid, de stad moet modale tweeverdieners-gezinnen aantrekken die hier komen wonen, werken, leven en consumeren.

Als we Sint-Truiden leefbaar willen houden zal de lokale politiek hier dringend een langetermijnplan voor moeten ontwikkelen.  N-VA Sint-Truiden is alvast vragende partij om over alle partijgrenzen heen samen te werken aan deze positieve ommekeer voor Sint-Truiden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is