N-VA is verbijsterd over pooierambities van het stadsbestuur.

Op 18 juni 2011, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

N-VA Sint-Truiden bestudeerde het ontwerp van de RUP Recastrip, beter gekend als de geplande gluurstrook op de Chaussée d’amour te Brustem en kwam tot enkele onthutsende vaststellingen:

Zo is er in werkelijkheid van een ‘aparte gluurstrook’ geen sprake maar zal het de huidige weg zijn waar de snelheid zal beperkt worden tot 50km/u.  Iedereen zal dus even traag moeten passeren omdat vandaag en wij citeren uit het ontwerp “de lage snelheid van de files maken dat de prostitutieklanten meer herkenbaar zijn en dat verjaagt hen.

Het goed te keuren ontwerp zegt ook onomwonden dat de nu al problematische verkeersdrukte na realisatie van de exploitatieplannen nog zal toenemen.  Wij vinden het niet kunnen dat mensen na een drukke werkdag nog wat langer in de nu reeds ellenlange file moeten staan voor het plezier van enkelen.                             

Ook het feit dat mannen op verschillende plekken de steenweg mogen blijven dwarsen via “lussen” die in werkelijkheid niet meer zijn dan een vergroting van de draaicirkel om te keren biedt geen enkele oplossing aan de huidige onveilige situatie. 

Wij kunnen er niet bij dat een “sector” waar witwaspraktijken, drugs- en vrouwenhandel schering en inslag zijn zo een ondersteuning krijgt van de stad en er zelfs een toename van het aantal bars wordt voorzien in het ontwerp.

Het belastingsgeld van de Truienaar kan beter gebruikt worden dan het te spenderen aan studies en onteigeningen ten gunste van de prostitutiesector.

Een illegale activiteit gedogen staat volgens ons niet gelijk aan een illegale activiteit actief ondersteunen en zelfs promoten!

 

 

In een reactie op onze opmerkingen laat bevoegd Schepen Duchatelet in Het Laatste Nieuws van 18 juni weten dat er in het midden een rijstrook bijkomt.  Wij raden hem aan om eens de tijd te nemen het plan effectief te bestuderen:  In het midden komt een buffer zodat keren onmogelijk wordt en de dwarse strepen komen aan de buitenkant van de weg te liggen als scheiding met het fietspad! Van een derde strook is geen sprake!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is