N-VA haalt 40% in schooldebat

Op 7 mei 2014, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Naar aanleiding van de verkiezingen organiseerde de Katholieke Centrumscholen van Sint-Truiden gisteren een verkiezingsdebat. 

Het is de ideale gelegenheid voor jongeren om duidelijk te maken welke thema’s hun bezig houden en hierover concreet vragen te stellen aan de politici.

Veerle Heeren (CD&V), Jelle Engelbosch (N-VA), Hilde Vautmans (Open vld), Katrijn Conjaerts (Groen) en Valerie Del Re (sp.a) gingen in debat over onderwijs, migratie mobiliteit en werkgelegenheid.  Het debat werd gemodereerd door Alain Conincx.

Stemhokjes

Er waren stemhokjes opgesteld en de leerlingen konden zowel voor als na het debat hun stem uitbrengen voor de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen.

Voor het debat was N-VA nipt de grootste met een gemiddelde van 24,2% van de stemmen, meteen gevolgd door CD&V (22,7%) en Open vld (17,9%).

Jelle Engelbosch kon blijkbaar de meeste leerlingen overtuigen en steeg nog verder in de peiling.  Hij kreeg maar liefst 40% van de leerlingen achter zich (voor het Vlaams Parlement zelfs 47%)

Ook Open vld kon na het debat op meer steun rekenen, ten koste van Veerle Heeren, die helemaal wegzakte tot 7%.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is