N-VA eist onmiddellijke sluiting cultureel centrum

Op 24 juni 2015, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

In cultureel centrum De Bogaard in Sint-Truiden loopt het regenwater langs de lampen binnen. Dat stelde N-VA-fractieleider Jelle Engelbosch vast na de gemeenteraad van maandag 22 juni. Hij vraagt de burgemeester om haar verantwoordelijkheid te nemen en het gebouw te sluiten.

Engelbosch zette een filmpje op de sociale media (zie onder) waar op te zien is dat het regenwater langs de - in werking zijnde - verlichtingsspot naar binnen loopt. “Een brug te ver”, zegt Engelbosch die de onmiddellijke sluiting van het gebouw eist. “Het dak is al jaren zo lek als een zeef maar met dit acuut gevaar kan de burgemeester niet anders dan vandaag dringende maatregelen nemen. De veiligheid van onze stadsmedewerkers en de bezoekers gaan voor op de praktische moeilijkheden die een tijdelijke sluiting tot gevolg hebben.”

Herstelling blijft uit

Het dak van het cultureel centrum is al jaren een pijnpunt. Tot op heden nam de meerderheid nog geen enkel initiatief om dit te herstellen. Deze week nog diende oppositiepartij SP.A een agendapunt in om dringende herstellingswerken uit te voeren. “Een noodzakelijk initiatief, maar hier kunnen we vandaag niet op wachten. Wekelijks komen hier honderden mensen. Ik wil me de vele rampscenario’s niet voor de geest halen. Ik heb dan ook de brandweer ingelicht en vraag de burgemeester met aandrang haar verantwoordelijkheid op te nemen. Je speelt niet met de veiligheid van de mensen.”

Wel nieuwe deuren

“Deze meerderheid moet dringend haar prioriteiten eens op orde stellen. Terwijl het lekkend dak niet wordt gedicht, bestelde men wel voor 100.000 euro nieuwe deuren voor het gebouw. Dat is onbegrijpelijk”, vindt een bezorgde Engelbosch.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is