Sint-Truiden waarborgt minimale levering van aardgas tijdens winterperiode

Op 30 oktober 2019, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Het stadsbestuur laat niemand in de kou staan, zeker niet tijdens de aankomende winterperiode. Tijdens de gemeenteraad van 28 oktober werd beslist dat kwetsbare gezinnen, die moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen, gebruik kunnen maken van de zogenaamde 'minimale gaslevering via aardgasbudgetmeter'. Dankzij die maatregel vermijden zij het risico om de komende maanden zonder verwarming te vallen.

Vanaf 1 november 2019 tot 31 maart 2020 kunnen Truienaren in energiearmoede een minimale aardgaslevering aanvragen bij het OCMW van Sint-Truiden. Dit aanbod geldt voor mensen met een budgetmeter, een toestel dat geactiveerd wordt met een kaart waar je vooraf een bepaald krediet op zet. Als mensen geen geld hebben om die kaart op te laden, kunnen ze de budgetmeter niet activeren, krijgen ze geen aardgas en staan ze dus letterlijk in de kou.

Het OCMW kan deze inwoners, waarvoor na een sociaal onderzoek wordt vastgesteld dat ze risico lopen op energiearmoede', een tussenkomst bieden en hen een basishoeveelheid aardgas toekennen via de budgetmeterkaart. Op die manier wil de stad garanderen dat inwoners de koude winterdagen tegemoet kunnen gaan in een warme leefomgeving.

Voor meer informatie over de minimale levering van aardgas kan je terecht op de website van OCMW Sint-Truiden

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is