Meerderheid weigert voetbaltickets weg te schenken

Op 27 november 2014, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Afgelopen gemeenteraad ontstond weer een kleine rel over de gratis STVV-abonnementen voor de raadsleden. N-VA-fractieleider Jelle Engelbosch hamerde erop dat de N-VA-fractie deze tickets niet zelf wil gebruiken, maar ze liever wegschenkt. De voorbije jaren gaf N-VA deze tickets in alle stilte aan mensen die zich verdienstelijk maken in het verenigingsleven of die het financieel wat moeilijker hebben. N-VA werd hier eerder voor op de vingers getikt. “Je krijgt ze enkel als je zelf gaat”, was de boodschap.

Ondanks de goede bedoelingen van N-VA, wilde de meerderheid niet van wijken weten. Na veel gepalaver zorgde Jelle Engelbosch er wel voor dat tenminste N-VA de eigen voetbaltickets mag wegschenken. 

De gemeenteraadsleden krijgen sinds jaar en dag een STVV-abonnement. Dit werd tegen de zin van N-VA als toemaatje onderhandeld toen de Stayen-gronden voor 500.000 euro werden weggeschonken aan Open VLD-politicus Roland Duchatelet (werkelijke waarde 3.300.000 euro zonder opstal). “Als raadsleden kunnen wij perfect onze eigen abonnementen bekostigen, wij hebben al voldoende voordelen”, zo sprak Engelbosch.

Bekijk hier het beeldfragment van de gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is