Interne twisten verlammen OCMW-werking Sint-Truiden

Op 18 juni 2018, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

De geplande extra OCMW-raad in Sint-Truiden gisterenavond is niet kunnen doorgaan.  Deze was thans noodzakelijk om de operationalisering van het zorgbedrijf tegen de deadline van 1 juli klaar te hebben.

Aan de basis ligt een geschil over de inkanteling van het OCMW bij de stad en de oprichting van een zorgbedrijf.  De betrokken directeurs raken het niet eens over de visie.

OCMW-raadslid Nina Kvikvinia (N-VA) hekelt het gebrek aan politieke leiding van voorzitter Pascy Monette en burgemeester Veerle Heeren: “Het dossier is veel te lang op de lange baan geschoven en dat breekt nu zuur op. Deadlines worden niet gehaald, subsidies mislopen, het personeel leeft al maanden in onzekerheid en de dienstverlening naar de burgers komt in het gedrang."

Het N-VA-raadslid reikt de hand naar het bestuur en roept op om over alle partijgrenzen heen rond tafel te zitten.
“Men speelt geen politieke spelletjes op kap van medewerkers. In onze zorgsector zijn er andere katten te geselen dan het gekibbel tussen structuren of directies. De hoge werkdruk en gebrek aan voldoende verzorgingstijd in het rusthuis Villa Rosa om er maar één te noemen.” besluit Kvikvinia.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is