Het leven zoals het is... de Gemeenteraad - oktober '15

Op 3 november 2015, over deze onderwerpen: Filmpjes gemeenteraad, Politiek in Sint-Truiden
Gemeenteraad Sint-Truiden

Meer ondernemers en tweeverdieners aantrekken

De inkomsten van de personenbelasting zijn de laatste jaren sterk gedaald. N-VA-fractieleider Jelle Engelbosch wijst erop dat het stadsbestuur meer inspanningen moet leveren om tweeverdieners en ondernemers aan te trekken. "Het Huis van de Ondernemer functioneert totaal niet, en terwijl het project in Brustem stil ligt, wordt de kaas van onze boterham gegeten door Genk en Noord-Limburg. In plaats van lintjes te knippen voor 25 miljoen euro, zou de stad beter werk maken van een degelijk beleid om jobs te creëren en nieuwe tweeverdieners en ondernemers aan te trekken."

 

Daling schuldenlast Sint-Truiden is een fabeltje

In 2014 gaat Sint-Truiden opnieuw 3 miljoen euro extra in het rood. De reserves van de stad zijn zo bijna helemaal opgesoupeerd en dalen van 8 naar amper 5 miljoen euro. Daarmee ontkracht N-VA-gemeenteraadslid Jo François het fabeltje dat het stadsbestuur de schulden heeft afgebouwd. Tijdens de gemeenteraad ondervroeg hij daarover Schepen Carlier, maar die ontweek het antwoord.

 

Herbestemming kerken sleept aan: kerkgebouwen dreigen te verloederen

In 2015 werden er amper vorderingen gemaakt bij de herbestemming van de waardevolle kerken in Sint-Truiden. N-VA-gemeenteraadslid Jo François hamert daar al jaren op: "We willen die kerkgebouwen absoluut behouden. Daarom is er een nieuwe invulling nodig. Binnen 2 maanden komt daarover een onafhankelijke universitaire studie uit, maar het stadsbestuur weigert het engagement uit te spreken om die adviezen ook op te volgen. Dat is ongehoord."

 

N-VA wil kunstwerk Tom Herck op goed zichtbare plaats

"De imposante sculptuur van lokale kunstenaar Tom Herck moet op een zichtbare groene locatie met veel voorbijgangers komen. Enkel dan komt zo'n grote constructie goed tot z'n recht. De eerste weide van Het Speelhof zou daarvoor ideaal zijn", zo verduidelijkte raadslid Jo François het agendapunt van de N-VA. Maar het stadsbestuur weigerde akkoord te gaan met het N-VA-voorstel. François reageerde verbaasd: "Ze bestellen zelf het kunstwerk, en nu willen ze het wegsteken op een rotonde in Brustem waar niemand het ziet. Dat kan niet de bedoeling zijn."

 

Extra patrouilles nodig in Speelhof

Door aanhoudende berichten over criminaliteit in het Speelhof, vroeg N-VA om extra patrouilles in de vooravond. Burgemeester Heeren ging in op de suggestie van raadslid Jo François en beloofde een kordate aanpak en meer controles op criminaliteit in het Speelhof.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is