Het leven zoals het is... de gemeenteraad - december 2016

Op 20 december 2016, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden
  • De stad staat een renteloze lening toe aan AGB Patri van maar liefst 1 600 000 euro. Onze fractie vroeg waar dat geld dan wel voor moet dienen. Hierop had de burgemeester, verontrustend genoeg, niet meteen een antwoord.
  • Na jaren gepalaver starten in februari eindelijk de werken aan de nieuwe bestrating van de Begijnhofsite. De werken worden voor 80% betaald door de Vlaamse Overheid.
  • Bij de heraanleg van de Luikerstraat kiest het stadsbestuur voor de aanplanting van een Ginkgo, een Japanse boom met vruchten die een ondraaglijke geur afgeven. Wat is er mis met een hoogstam uit onze eigen mooie fruitstreek, vroegen wij ons af.
  • Vandaag is de aanvraag voor subsidies voor het stedelijk zwembad ingediend bij Vlaams minister Philippe Muyters. Het project, dat een publiek-private samenwerking wordt, kan zo een Vlaamse toelage krijgen tot 1 200 000 euro.
  • Na aandringen van Jelle Engelbosch wordt het mogelijk voor handelaars om een eigen GFT-container aan te schaffen. Nu hoeven middenstanders hun huishoudelijk groenafval niet meer mee naar huis te nemen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is