Het leven zoals het is... de Gemeenteraad

Op 7 september 2015, over deze onderwerpen: Filmpjes gemeenteraad, Politiek in Sint-Truiden
Sint-Truiden

Extra inzetten op bestrijding van criminaliteit

Tijdens de gemeenteraad vroeg N-VA om meer in te zetten op het aanpakken van criminaliteit, woninginbraken en drugsproblemen in de stad. Doordat de politiedotatie sterker gestegen is dan andere jaren, is N-VA ervan overtuigd dat er nu voldoende ruimte is om de echte problemen in Sint-Truiden aan te pakken. Burgemeester Heeren antwoordde ontwijkend en keek vooral in de richting van STVV als excuus voor de bij momenten falende aanpak van criminaliteit.

 

Blanco cheque aan KBC

De stad Sint-Truiden zal borg staan voor de kredieten die de kerkraden (samen met Agost en Patri) aangaan bij KBC. De bank vraagt daar nochtans niet zelf om. N-VA-raadslid Jo François maakte duidelijk aan Schepen Carlier dat dit niets minder is dan een blanco cheque aan één van België's grootste banken, maar Carlier wilde van geen wijken weten. Sint-Truiden moet en zal borg staan voor deze leningen, noodzakelijk of niet.

 

Eindelijk aandacht voor streekeigen plantgoed

Na maanden aandringen heeft de meerderheid eindelijk ingezien dat streekeigen plantgoed moet beschermd worden én dat de aanplanting ervan moet gepromoot worden. N-VA is trots dat hier nu eindelijk werk van gemaakt wordt nadat we hier herhaaldelijk om vroegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is