Hasselt en E313 worden onbereikbaar vanuit Sint-Truiden

Op 5 september 2014, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Nu de plannen voor de heraanleg van het verkeersknooppunt rond de afrit Hasselt-Zuid duidelijk worden blijkt dat hierbij alle aandacht gaat naar de ontsluiting van en naar de toekomstige IKEA vestiging aldaar.

Dat hierbij de bereikbaarheid van Hasselt vanuit Sint-Truiden ernstig in het gedrang komt is blijkbaar geen punt voor het gemeentebestuur in onze fruitstad.

In de ochtendspits wordt de file om de rotonde aan Hasselt te bereiken alsmaar langer.
In de avondspits is de toegankelijkheid van de E313 richting Antwerpen ernstig bemoeilijkt door het uitstromend verkeer vanuit Hasselt.
De geplande aanpassingen gaan wellicht de toegang van en naar de IKEA vestiging mogelijk maken maar gaan als gevolg hebben dat de problemen vanuit Sint-Truiden nog ernstig gaan toenemen onder meer door het vervangen van de rotonde door verkeerslichten en het geven van voorrang aan de stroom voertuigen van en naar de mega -meubelwinkel.

“Het is onbegrijpelijk dat het Truidense stadsbestuur hier geen aandacht aan heeft gegeven en niet heeft ingegrepen ondanks onze aansporingen” zegt een ongeruste Jo Francois (N-VA).

De verkeersader naar de E313 is immers van economisch vitaal belang daar de toegangswegen naar de E40 alsmaar meer dichtslibben. Het steeds verder isoleren van onze stad lijkt wel het handelsmerk van de bewindsploegen van de laatste decennia.

Hoog tijd voor actie; als het gemeentebestuur van Sint-Truiden ook deze verkeersader laat
dichtslibben zal Sint-Truiden nog meer tweeverdieners onze regio zien verlaten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is