Gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel in de Truiense politiek.

Op 27 februari 2011, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Nadat Sint-Truiden op hogere politieke niveaus al lang niet meer als serieus of betrouwbaar wordt bestempeld zou men van verantwoordelijke politici mogen verwachten dat ze al het mogelijke doen om het tij te keren.

Overal in Vlaanderen erkent men het essentieel belang van een stabiel lokaal bestuur en een positief imago.  Dit heeft immers zijn weerslag op alle domeinen: investeerders,ondernemersklimaat, toewijzing van culturele en toeristische subsidieprojecten, werkgelegenheid, …
Enkel in Sint-Truiden hebben sommigen dit nog altijd niet begrepen. 

De laatste publieke torpedo was er één van Duchâtelet op Vandenhove in Knack waarin hij de burgemeester als onbetrouwbaar bestempelde en waarin hij verklaarde na 2012 onder geen enkel beding nog te zullen samenwerken met Vandehove en bijgevolg dus met gans sp.a Sint-Truiden.

Vandenhove op zijn beurt kon dit blijkbaar niet over zich heen laten gaan en vond het nodig om via een persmailing een reactie te geven.

Dit alles is natuurlijk koren op de molen van een zegezekere CD&V die de partner voor het kiezen heeft en zich vandaag al klaar zet om de nieuwe burgemeester van Sint-Truiden te leveren.

De enige waarheid is dat ieder van hen enkel nog bezig is met profilering voor de nog veraf zijnde verkiezingen: In plaats de stad te besturen met visie, structuur en overleg doet ieder zijn eigen ding met als enige barometer de mogelijke eigen electorale winst.

Misschien toch even de verkiezingen van 2012 afwachten…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is