Fruitkweker bouwt verblijf voor 168 seizoensarbeiders

Op 22 mei 2019

Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft een vergunning verleend aan fruitbedrijf Royal Fruit Company voor de bouw van een nieuw verblijf voor seizoensarbeiders in deelgemeente Brustem. Het gaat om een moderne, energiezuinige nieuwbouw die leef- en slaapruimte zal bieden aan 168 seizoensarbeiders. “Hiermee helpen we onze fruittelers en vermijden we concurrentie op de private huurmarkt”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch (N-VA).

De nieuwbouw is een enorme investering, terwijl de fruitsector het toch moeilijk heeft. "Maar in ons bedrijf is de inzet en werklust van het personeel van kapitaal belang. De Oost-Europese seizoensarbeiders hebben de juiste werkhouding. Wij doen er alles aan om hen voldoende privacy en comfort te bieden. Door onze arbeiders nu op één plaats onder te brengen, is het ook makkelijk om het transport naar de plantages te regelen. Enkel zo zijn we zeker dat ze zich elk jaar opnieuw als seizoensarbeiders aanmelden", aldus fruitkweker Raf Gielen.

Truiens schepen van Ruimtelijke Ordening vindt de nieuwbouw goed nieuws voor alle betrokken partijen. "Gecentraliseerde huisvesting betekent een aanzienlijke kostenbesparing voor onze fruittelers, en vermijdt het risico op eventuele overlast in de woonkernen. En ook de huurmarkt heeft er baat bij, want dit verlicht de druk op de schaarse private huurmarkt."

(Bron: Het Belang van Limburg, 22/05/2019)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is