De Veemarkt wordt groene randparking

Op 3 september 2021, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

De stad Sint-Truiden is de voorbije jaren geselecteerd als proeftuin en ontving hiervoor een subsidie van 250.000 euro om het onthardingsproject rond de Veemarktsite te financieren. 13.000m² grijze betonnen vlakte van de Veemarkt wordt onthard. In de plaats komen er groene wandel- en fietszones, meer ruimte voor ontspanning en de bestaande 430 parkeerplaatsen worden in het groen ingepland. Ook de waterlopen Cicindria en Trudobronbeek zullen er terug bovengronds kabbelen.
Een modern nieuw skatepark, het behoud van de rommelmarkt en een graffitimuur zijn al in de ontwerpen opgenomen.
De Truienaren en buurtbewoners kunnen mee vormgeven aan de nieuwe Veemarktsite via Denk mee | Sint-Truiden

“Dit onthardingsproject kadert binnen een grotere visie rond stadsvernieuwing.  Via groene schakels en het terug openleggen van waterlopen willen we verschillende publieke domeinen verbinden.  Het is een ambitieus project dat een positief effect zal hebben op natuur en omgevingskwaliteit.  Als gezins- en familiestad creëren we zo bijkomende rust- en verblijfsplekken waar plaats is voor elke gebruiker,” zegt schepen van Inrichting publieke ruimte Jelle Engelbosch.

De realisatie van dit onthardingsproject zal in verschillende fases gebeuren. In eerste instantie zullen de Truienaren geïnformeerd en betrokken worden, dat zal ook blijven gebeuren tijdens de volledige uitvoeringsfase.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is