U bent hier
Beleef de ultieme adrenalinekick tijdens de Sport- en Ballonhappening in Sint-Truiden: Zip-lijn vanaf de abdijtoren!
Om Sint-Truiden op een bijzondere manier te beleven, zal er aanstaande zondag tijdens de Sport- en Ballonhappening een tijdelijke zip-lijn voorzien worden van de abdijtoren naar de Groenmarkt. Adrenaline verzekerd! Tijdens de rit kunnen waaghalzen en avonturiers genieten van een fenomenaal zicht over de historische stad en de streek.
Jongeren tot 21 jaar krijgen zondag van 14u tot 17u de kans om van maar liefst 38 meter naar beneden te glijden! En dit van de top van de abdijtoren tot op de Groenmarkt. Om aan de grote veiligheidsvoorschriften te voldoen geldt er een minimaal gewicht van 35 kg en een maximaal gewicht van 100 kg. Geïnteresseerden dienen zich ter plaatse in te schrijven en krijgen een polsbandje om. Het polsbandje verleent toegang tot de abdijtoren. Rekening houdend met de maximumcapaciteit van het platform, mogen er geen extra personen mee naar boven.
De zip-lijn wordt vandaag geplaatst én getest door Defensie, die instaat voor de begeleiding. Defensie zal van de gelegenheid ook gebruikmaken om te rekruteren tijdens de Sport- en Ballonhappening van aanstaande zondag.
Peter Deltour, schepen van Jeugd en Toerisme spreekt met zichtbare trots over de attractie: “In Sint-Truiden betrekken we onze kinderraad Club K bij het gemeentelijk beleid. De kinderen krijgen de kans om er zelf actief aan mee te werken. De zip-lijn stond op hun verlanglijstje. Ik wil jongeren de nodige ruimte geven om jong te kunnen zijn, zodat ze kunnen groeien op hun eigen tempo en heb dan ook beslist om in te gaan op de wens van de kinderraad. De toeristische attractie die we nu voorstellen is uniek en gedurfd. Letterlijk. De abdijtoren is in het hart van Sint-Truiden al ingericht als uitkijkpunt. Nu koppelen we er een tijdelijke extra beleving aan vast: de zip-lijn. Deze spectaculaire toevoeging belooft extra glans te geven aan ons erfgoed en aan de Sport- en Ballonhappening en zal de harten van zowel lokale bewoners als bezoekers sneller doen slaan. Het past dan ook volledig bij het DNA van Sint-Truiden waarin beleving centraal staat.”