Ambitieus bestuursakkoord in Sint-Truiden

Op 24 december 2018, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

Afgelopen zaterdag stelde onze partij, samen met de coalitiepartners CD&V en Open VLD het bestuursakkoord voor waarmee we de stad de komende jaren willen besturen.  Het akkoord bevat 384 concrete engagementen waarmee we Sint-Truiden ook op lange termijn de juiste richting willen uitsturen.  Het is onze gezamenlijke ambitie om onze stad nog verder te laten evolueren als hoofdstad van Haspengouw en waarmee we van Sint-Truiden voor iedereen een warme thuis maken in een veilige, groene omgeving. 

Blikvangers

Om intensief te kunnen inzetten op de prioriteiten in ons veiligheidsbeleid wordt het politiekorps substantieel uitgebreid. Naast een focus op de strijd tegen drugs en criminaliteit, zal er ook meer aandacht gaan naar overlastproblemen zoals sluikstorten en wordt er actief ingezet op verkeersveiligheid. Bijzondere aandacht gaat er naar het opvolgen van intrafamiliaal geweld.

Onze mobiliteitknoop ontwarren we.  Waar we onmiddellijk efficiëntiewinst kunnen boeken, voeren we uiteraard meteen aanpassingen door maar met externe deskundige ondersteuning analyseren we eerst de verschillende verkeersstromen van en naar onze stad.  De auto blijft welkom maar ondergeschikt aan de voetgangers en de fietsers. Ook de mobiliteit in onze dorpen nemen we onder de loep.

We verhogen de belastingen niet en springen verantwoord om met onze financiële middelen.

We voeren de strijd op tegen verwaarloosde huurwoningen en pakken huisjesmelkerij kordaat aan.

Bevoegdheden

De schepenen voor N-VA zijn Jelle Engelbosch, Jo Francois en Nina Kvikvinia. 

Jelle Engelbosch: Ruimtelijke ordening, woonbeleid, monumenten en onroerend erfgoed, stads- en dorpskernvernieuwing,  inrichting publieke ruimte en stadsverfraaiing, autonoom gemeentebedrijf AGOST, toegankelijkheid, sociaal wonen en vanaf 2022 ook dierenwelzijn.

Jo Francois: Economie, financiën, infrastructurele ontwikkeling terreinen, overheidsopdrachten, kerkraden, tewerkstelling, juridische zaken en verzekeringen.

Nina Kvikvinia (vanaf 2022): Leefmilieu en natuur, jeugd, toerisme, flankerend onderwijs, kinderopvang en opvoedingswinkel, diversiteit, gelijke kansen, gebouweninfrastructuur en ontwikkelingssamenwerking.

Tegen medio 2019 zal elke schepen per beleidsdomein een uitgebreide beleidsnota uitwerken waarin er wordt uitgewerkt hoe hij/zij de engagementen uit het bestuursakkoord concreet zal realiseren.

Bij het voorbereiden van dossiers en in de gemeenteraad kunnen zij rekenen op de expertise en ervaring van Hans Govaerts, Mieke Claes, Günther Dauw en Peter Deltour.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is