Rampdossiers van fruittelers krijgen voorrang

Op 10 mei 2017

Fruittelers die naar aanleiding van de junistorm vorig jaar een dossier indienden bij het rampenfonds, kunnen een snellere uitbetaling krijgen van hun schade. Dat blijkt uit het antwoord van Minister-president Geert Bourgeois op vraag van Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA).

“De recente vorstschade was de druppel te veel na het Russische embargo en de zware storm vorig jaar”, zegt Engelbosch, “Het water staat veel telers aan de lippen en het is dus belangrijk dat zij snel over de middelen kunnen beschikken”. De Minister-president breidt ook de capaciteit van de dienst uit van 3 naar 13 medewerkers.

Op een erkenning van de vorstschade van 20 april als landbouwramp is het wel nog even wachten. Hierover wordt op 19 mei uitsluitsel gegeven door het KMI.  

Telers die deze vervroegde uitbetaling wensen te ontvangen, moeten dat kenbaar maken via rampenfonds [at] vlaanderen.be  of telefonisch op het nummer 02/553.50.10. Na opgave van je naam en dossiernummer kom je op de prioritaire lijst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is