Nina Kvikvinia, onze nieuwe schepen in Sint-Truiden

Op 20 november 2021, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden
Nina Kvikvinia 3de N-VA schepen

Vanaf 2022 verwelkomt Sint-Truiden twee nieuwe schepenen, één ervan is Nina Kvikvinia. Voor de partij N-VA is Nina de derde schepen. Ze behartigt meteen een stevig aantal bevoegdheden: leefmilieu en natuur, jeugd, toerisme, flankerend onderwijs, kinderopvang en opvoedingswinkel, diversiteit, gelijke kansen en Noord-Zuid integratie.

“Het is inderdaad een hele boterham maar ik heb er zin in. Ik zal voortaan ook deeltijds gaan werken zodat ik mij met volle overgave kan toeleggen op mijn mandaat”, benadrukt Nina.

Nina woont met haar man en twee kinderen in Zepperen, maar ze is geboren in Georgië - dat toen nog de Sovjet-Unie was. Ze bracht daar de eerste 15 jaar van haar leven door. De meeste mensen zullen haar geboortestreek Abchazië misschien kennen van Reizen Waes, maar de wereld kent het vooral als een bevroren conflict.

“In 1992 brak de oorlog er uit. Ik spreek daar nog altijd met rauwe emoties over. Nu bijna drie decennia later kan de etnisch-Georgische bevolking nog altijd niet terugkeren naar hun eigen huizen (stil)”, vertelt Nina.

 

Nadat de oorlog uitbrak waren Nina en haar ouders vluchtelingen in eigen land. Ze verhuisden van de ene onstabiele regio in Georgië naar de andere. Uiteindelijk kwamen ze in juni 1999 terecht in het asielcentrum van Sint-Truiden.

“In het begin liep natuurlijk niet alles van een leien dakje. Het Truiens asielcentrum was ook nog maar een goed half jaar geopend toen wij daar aankwamen… Ik heb mijn weg moeten zoeken, maar dankzij mijn fantastische leerkrachten heb ik mijn diploma van de middelbare school behaald. Mét grote onderscheiding”, zegt Nina.

 

Nadien ging Nina rechten studeren aan de KU Leuven. Mede dankzij de steun van haar ouders en echtgenoot behaalde ze in haar universitair diploma.

 

Dankzij haar surrogaat grootouders – de ouders van voormalig N-VA Europarlementslid Helga Stevens, leerde Nina de partij N-VA , zonder vooroordelen kennen. “Ik voelde meteen heel veel raakvlakken met de idealen en standpunten van de partij en het wereldbeeld dat ik van thuis uit meekreeg. Urenlang bespraken we alle mogelijke thema’s: van de banale onderwerpen tot zware geopolitieke discussies. Deze gesprekken hebben mij geïnspireerd om ook mijn politieke stem te laten horen.

 

De komende drie jaar wil Nina als kersvers schepen de krachtlijnen uit het Truiens bestuursakkoord van 2019 verder vormgeven. “We zijn allemaal vervangbaar in de politiek. Net dat zorgt ervoor dat we ons uiterste best moeten doen. Niet alleen voor de mensen die op ons gestemd hebben, maar voor iedereen. Ik zal met grote ijver proberen om van Sint-Truiden nog meer een gezinsstad maken. Een stad waar jong en oud zich thuis voelen”, besluit Nina Kvikvinia.

 

Wist je dat…

… Nina de eerste schepen met migratieachtergrond in Sint-Truiden zal zijn?

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is