N-VA weigert gratis laptop voor gemeenteraadsleden

Op 17 mei 2017, over deze onderwerpen: Politiek in Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN – Omdat het stadsbestuur van Sint-Truiden gemeenteraadsdossiers voortaan enkel digitaal ter beschikking stelt, wil men alle gemeenteraadsleden op kosten van de stad voorzien van een pc. De N-VA bedankt hiervoor en verwijst naar de werkingsmiddelen die elke fractie nu al krijgt, bovenop de zitpenningen van gemeenteraden en raadscommissies.

“Per legislatuur is er in totaal 40.000 euro voorzien om gemeenteraadsleden in staat te stellen werkingsmateriaal zoals bv. een laptop, aan te kopen”, zegt Jelle Engelbosch, “Dit is ruim voldoende om vanuit elke fractie zelf laptops te voorzien.”

Oppositiepartij sp.a daarentegen was in 2013 al vragende partij om laptops te krijgen. Ook toen protesteerde N-VA. “Op de volgende gemeenteraad stellen we de andere partijen voor de keuze: de werkingsvergoeding of de laptop, één van de twee.”

Het feit dat de laptops slechts in bruikleen worden gegeven tot het einde van de legislatuur is geen argument. Bruikleen is relatief met technologische producten die snel verouderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is