Dronecluster EUKA goed nieuws voor DronePort

Op 14 maart 2017

Vorige maand werd door minister Muyters de dronecluster EUKA boven de doopvont gehouden. Dit is een organisatie die moet zorgen voor meer samenwerking en professionalisering binnen deze nieuwe sector. Ook zal er met verschillende kenniscentra worden samengewerkt om zo de krachten te bundelen en tot innovatieve toepassingen te komen.

Deze nieuwe ondersteuning is goed nieuws voor DronePort. “De site op de oude luchtmachtbasis in Brustem moet in de toekomst uitgroeien tot één van de toonaangevende testcentra voor drones in Europa”, zegt Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch.

Niet enkel voor DronePort is EUKA een zegen, ook andere sectoren varen er wel bij. “In Haspengouw worden ze al ingezet in de landbouw”, aldus Engelbosch, “vandaag kunnen met drones plantenziekten opgespoord worden. Landbouwers kunnen ze ook al inzetten om de gewasstand op te volgen”. Mogelijke andere toepassingen in de landbouw kunnen gaan over gerichte bemesting, bestrijding van wildschade, de opvolging van irrigatie enz. Deze maatregelen zouden niet alleen een betere opbrengst garanderen, toepassingen als gerichte bemesting zorgen ook een milderende impact op het milieu.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is